Zeezeilen 3 daags

Ervaringstocht België

prijsballon

Mogelijke bestemmingen: België/Frankrijk 


Te behalen CWO diploma’s:
 1, 2

Het voornaamste doel van deze tocht is de ervaring van het zeilen op zee. Tijdens deze dagen kunt u voor uzelf uitmaken of zeezeilen wel iets voor u is. Er zijn genoeg mensen die liever op het binnenwater blijven en tijdens deze dagen kunt u voor uzelf bepalen tot welke groep u behoort.

 

Op deze drie-daagse cursus leert u omgaan met grote scheepvaart, kaartlezen, getijden, stroming, werken met almanakken,peilingen maken, tochtvoorbereiding, en manoeuvreren met een groot jacht.

We beginnen deze tocht met het vertrouwd raken met de boot, zodat iedereen weet waar hij wat kan vinden en hoe een en ander werkt. Vervolgens inventariseren we waar de interesses van iedereen liggen en maken aan de hand daarvan een vaarplan.

De bestemming kan variëren van Scheveningen tot Oostende. Wat dat betreft speelt het weer natuurlijk de grootste rol.

Dag 1

Op dag 1 gaan we voor diegenen die dat willen al gelijk in op de navigatie, zoals het bijhouden van het logboek en het intekenen van de koers en positie in de kaart.

Dag 2

Op dag 2 breidden we dit uit met het berekenen van getijden, koersen en gaan we aan de slag met peilingen. Omdat iedereen dan ook aan het schip gewend is gaan we zorgen dat ook alles goed getrimd is. Als er onderweg tijd voor is doen we wat speciale manoeuvres zoals gijpen met bulletalie, stormrondjes en bijliggen.

Dag 3

De laatste dag diepen we alles nog eens verder uit en indien mogelijk doen we nog een paar Man over boord oefeningen. Gedurende alle dagen besteden we ook aandacht aan motorvaren waar mogelijk.

In de havens kijken we ‘s avonds nog even naar de theorie voor de liefhebbers. De cursus wordt afgesloten met een CWO-vorderingenstaat en/of diploma.