CWO zeezeilen doe je bij de Zeeuwse Zeezeilers

Wil je ook het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Wind in de haren en de gezonde zeelucht opsnuiven? Heb je eenmaal gevaren op een zeilschip, dan wil je nooit meer anders, geloof ons maar. Maar hoe fantastisch is het om zelf te leren zeezeilen? Voor les in het echte CWO zeezeilen neem je contact op met de Zeeuwse Zeezeilers.

Wat houdt het CWO zeilen in?

Om te mogen zeilen heb je een vaarbewijs nodig. Wil je echt weten waar je mee bezig bent, dan haal je een CWO diploma zeezeilen. Het CWO diplomasysteem is ontwikkeld door Stichting CWO, de ANWB en de HISWA. Er zijn verschillende disciplines waarvoor je je CWO diploma’s kunt halen, zoals jeugdzeilen en zeezeilen. Per discipline kun je vier diploma’s halen, zo ook voor het zeezeilen. De diploma’s worden ingedeeld in niveau 1 tot en met 4. Bij niveau 1 heb je een diploma wat aangeeft dat je bekend bent met hoe het op een zeilschip werkt en dat je in staat bent om mee te helpen. Bij niveau 2 kun je met behulp van anderen een schip langs de kust varen tot Bft 5. Niveau 3 toont aan dat je tot 7 Bft een schip kunt varen en dat je instructies aan de bemanning kunt geven, ook ‘s nachts en tijdens oversteken. Niveau 4 is het diploma voor de (beginnend) instructeur.

Leren zeezeilen bij Zeeuwse Zeezeilers

Meld je je aan voor een van onze zeilreizen, dan kun je er dus voor kiezen om je CWO diploma te behalen. Hierbij staat voorop dat niets moet en alles mag. Ben je van plan om niveau 3 te gaan behalen, dan moet je dat van tevoren even aanmelden en niveau 4 is alleen op aanvraag. Desalniettemin krijg je bij ons een gedegen opleiding met vorderingsstaten waarin ook wordt bijgehouden hoe het er met de theoretische kennis voor staat.

Aanmelden voor een van de leerzame zeilreizen

Wil jij je zeezeilen CWO diploma behalen tijdens een van onze zeilreizen? Meld je dan direct aan, want vol = vol. Je kunt zowel telefonisch contact met ons opnemen als door het invullen van het contactformulier op de website. Tot snel!