ZEEZEILEN 2 DAAGS

WEEKENDREIS RONDJE ZEELAND BUITENOM

Zeezeilen 2 daags

Weekendreis Rondje Zeeland buitenom.

Mogelijke bestemmingen: Breskens, Vlissingen, Cadzand, Blankenberge of Zeebrugge.
2 daagse ervaringstocht zeezeilen langs de kust. Kennismaking met grote scheepvaart, stroming en getijden.

De introductie cursus is bedoeld voor mensen die weinig ervaring hebben en met eigen ogen willen zien of de zee een plek is waar zij zich thuis zouden kunnen voelen.


Te behalen CWO diploma’s:
1
Gedurende een weekend zeezeilen bereiden we om 9 uur eerst de reis voor. Naar gelang de omstandigheden zal de reis naar een Nederlandse of een Belgische kustplaats gaan. Tijdens deze 2 daagse tocht maakt u kennis met alles wat de zee interessant maakt.

U ontmoet grote zeeschepen op een relatief korte afstand, u krijgt te maken met de sterkste stromingen en de grootste getijdenbeweging die Nederland kent. Behalve het varen en trimmen van een groot jacht op zee komt er ook een stuk navigatie om de hoek kijken.

Dag 1

We beginnen met uitvoeren van onze planning Onderweg naar onze bestemmingshaven zullen we ons voornamelijk bezighouden met de trim van het schip, het koers varen en de basis van de navigatie. Dit alles gebeurd aan de hand van de CWO-normen. We krijgen al direct op deze dag te maken met het inschatten van de snelheid van de schepen om ons heen en het incalculeren van de stroom die soms tot boven de 3 knopen kan oplopen.
In onze bestemmingshaven aangekomen zullen wij ons na het eten nog bezighouden met een stukje navigatie. Naar behoefte wordt hier nog een uur les in gegeven.

Dag 2

Op dag 2 gaan wij weer op huis aan. Iedereen is nu een beetje vertrouwd met het schip zodat wij op dit stuk ook een aantal vaartechnische oefeningen gaan doen. Er zal o.a. geoefend worden op de man over boord manoeuvre, het reven, stormrondjes met bulletalie en het zetten hiervan. Indien mogelijk zal er ook gespinnakerd worden. Verder zullen wij ons weer bezig houden met de navigatie, waarbij we nu een stapje verder gaan en koersen gaan berekenen en peilingen gaan doen. Na aankomst in Yerseke sluiten we af met een CWO-vorderingenstaat en of diploma