Zeezeilen 7 daags

7-daagse cursus zeezeilen

prijsballon

Mogelijke bestemmingen: Honfleur a/d Seine Frankrijk 

Te behalen CWO diploma’s: 1, 2, 3
Omgaan met grote scheepvaart, kaartlezen, getijden, stroming, werken met almanakken, peilingen maken, koersen uitzetten zowel vooraf als achteraf, tochtvoorbereiding, electronische navigatie en uitgebreid manoeuvreren met een groot jacht.

We beginnen deze tocht met het vertrouwd raken met de boot, zodat iedereen weet waar hij wat kan vinden en hoe het werkt. Vervolgens inventariseren we waar de intresses van iedereen liggen en maken aan de hand daarvan een vaarplan.

Dag 1

Op dag 1 gaan we voor diegenen die dat willen al gelijk in op de navigatie, zoals het bijhouden van het logboek en het intekenen van de koers en positie in de kaart.

Dag 2 en 3

Deze dagen gaan we verder met het berekenen van getijden, koersen en gaan we aan de slag met peilingen. Omdat iedereen dan ook aan het schip gewend is gaan we zorgen dat ook alles goed getrimd is. Als er onderweg tijd voor is doen we wat speciale manoeuvres zoals gijpen met bulletalie, stormrondjes bijliggen en we gaan havens onder zeil aanlopen.

Dag 4 en 5

Deze dagen breiden we het nog wat uit met vooraf en achteraf koersen te berekenen en gaan we ons wat meer met de electronische navigatie bezig houden. Zeiltechnisch gaan we nog reven en man over boord oefenen.

Dag 6 en 7

De laatste dagen diepen we alles nog eens verder uit en zetten de puntjes op de i. Gedurende alle dagen besteden we ook aandacht aan motorvaren waar mogelijk en wordt er gespinnakerd indien windrichting en -kracht dat toelaten. Iedere avond kijken we nog even naar de theorie (voor de liefhebbers).

De cursus wordt afgesloten met een CWO vorderingenstaat en/of diploma.